Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Gebitsreiniging Breda

Een schoon en gezond gebit

Het poetsen van de tanden en kiezen is noodzakelijk, maar er is soms méér nodig om het gebit gezond en in optimale conditie te houden. De mondhygiëniste of preventieassistente kan helpen om het gebit schoon en gezond te houden door adviezen en poetsinstructies te geven en – indien nodig – middels een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijke problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. De mondhygiëniste kan daarnaast niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

In onze tandartsenpraktijk in Breda hebben we mondhygiënisten en preventieassistentes voor u klaar staan om uw gebit weer in optimale conditie te verkrijgen. En natuurlijk te houden, want voorkomen is altijd beter dan genezen!

Uitgebreide gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging door onze mondhygiënisten of preventieassistentes worden tandsteen en tandplak verwijderd en ook de rest van het gebit wordt schoongemaakt in onze tandartspraktijk in Breda. Dit kan eenmalig, maar soms kan het verstandig zijn om deze gebitsreiniging meerdere malen te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk van de staat van uw gebit. Onze specialisten adviseren u er graag over in onze vestiging in Breda.

Maak een afspraak

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat de kans dat die zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende van parodontitis is dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en zelfs kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden. De mondhygiënisten en preventieassistentes van Mondzorg Brabant zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van parodontitis zodat tand- en kiesverlies in de meeste gevallen voorkomen wordt.

Gebitsreiniging Breda: over Parodontologie

Wat is parodontitis?

Onder ‘parodontitis’ wordt een ontsteking van het tandvlees om de tanden en kiezen heen verstaan. Parodontitis wordt meestal veroorzaakt door vastzittend tandplak op de overgang van de tand of kies en het tandvlees.

Door dit probleem tijdig te detecteren voorkomt u dat uw tanden en kiezen vroeg of laat uit zullen vallen. Als ervaren mondhygiënist herkennen we de problemen veelal al in een vroeg stadium en kunnen we parodontitis in de meeste gevallen uitstekend behandelen in onze tandartsenpraktijk in Breda.

Herkent u bovenstaande problemen rondom parodontitis? Wacht dan vooral niet langer en maak snel een afspraak met onze mondhygiënist in Breda via onderstaande knop!

20

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor het gezond houden van uw gebit. Het poetsen tanden en kiezen is belangrijk, maar soms is er meer nodig om uw gebit in optimale conditie te houden. De mondhygiënisten en preventieassistentes van Mondzorg Brabant staan voor u klaar om u te voorzien van poetsadvies en andere adviezen om uw gebit goed te verzorgen. Met een gebitsreiniging voorkomen wij bovendien mogelijke problemen zoals tandplak en ontstekingen.

Voedingsmiddelen en de effecten op uw gebit

Het is algemeen bekend dat veel voedingsmiddelen het glazuur op uw gebit aantasten. Dit herstelt zich vanzelf weer, speeksel speelt hierbij een belangrijke rol. Eet of drinkt u echter te vaak op één dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om zichzelf te herstellen – met mogelijk nadelige gevolgen.

Vrijwel alle voedingsmiddelen die wij consumeren bevatten suikers en zetmeel. Tandplak, wat bestaat uit bacteriën en producten hiervan, zetten suikers en zetmeel in uw mond om in zuren. Deze zuren veroorzaken gaatjes. Suikers worden al aan veel voedingsmiddelen toegevoegd, daarnaast bevatten sommige producten (zoals bijvoorbeeld fruit) van nature al suikers. Zetmeel vinden we terug in onder andere aardappels, brood en peulvruchten. Gebruikt u vaak producten die suikers en zetmeel bevatten? Dan loopt u een groter risico op gaatjes in uw gebit.

De invloed van dranken op uw gebit

Veel soorten frisdrank, vruchtensap en wijn bevatten naast suikers ook zuren. Die zuren proeft u niet, want de suikers overheersen. Zuren tasten uw tandglazuur aan, hierdoor slijt uw gebit – dit noemen we tanderosie. Tanderosie is een langzaam proces wat niet eenvoudig te herstellen is. Hierbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid zuren, maar ook om de frequentie en hoe lang u de zuren in uw mond houdt. Wanneer tanderosie niet tijdig wordt aangepakt, dan kunnen zuren het tandglazuur en vervolgens zelfs het blootliggende tandbeen oplossen.

Verklein de kans op slijtage van uw gebit

De kans op gaatjes is klein wanneer u 3 maaltijden per dag nuttigt, en maximaal 4 keer per dag een tussendoortje eet of drinkt. Op deze manier krijgt uw gebit voldoende kans zich te herstellen. Andere manieren om uw gebit in optimale conditie te houden:

  • Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoride tandpasta
  • Gebruik dagelijks ragers, flossdraad of tandenstokers om de ruimten tussen uw tanden kiezen te reinigen
  • Eet of drink niet te vaak producten waar zuren in zitten
  • Neem tot een uur voor het tandenpoetsen geen zuren, de schurende werking van een tandenborstel op door zuur aangetast tandglazuur zorgt ervoor dat uw gebit sneller slijt
  • Eet voedsel waar u goed op moet kauwen, dit stimuleert de speekselvorming
  • Kauw suikervrije kauwgom, bij voorkeur met xylitol – dit voorkomt tandplak